PARLAMENTI LÁTOGATÁSON JÁRTAK A NEMZETKÖZI HALLGATÓK

Az Óbudai Egyetem nemzetközi diákjai Október 3-án egy kiemelt eseményen vehettek részt. Immáron sokadik alkalommal látogatott el az aktuális külföldi hallgatóinkból álló csoport a Parlamentbe.

Szeretett fővárosunk egyik legikonikusabb látványosságát belülről is megcsodálhatták angol nyelvű idegenvezetés kíséretében, ahol részletes tájékoztatást kaptak az épület történetéről, megtekinthették a Szent Koronát illetve, hála a kedvező időpontnak – a koronaőri őrségváltásnak is tanúi voltak.


Igen különleges alkalom volt ez, hiszen a Parlamenti látogatást egy olyan exkluzív program zárta, amelyben egy átlagos látogatónak nem lehet része.
Hiller István, a Magyar Országgyűlés alelnöke személyesen fogadta a csoportot dolgozószobájában. A bemutatkozást követően érdeklődött a hallgatók szülőhazájáról és városáról, kiderült, hogy jó néhány említett városhoz fűzi kedves emlék, amelyet meg is osztott a csoporttal.
Az alelnök úr az elmúlt két évtized emlékeiből osztott meg érdekes történeteket, bepillantást nyújtott a Parlament azon helyiségébe ahol az alelnöki teendőit végzi. A diákoknak lehetőségük nyílt az író- és tárgyaló asztalánál is helyet foglalni, ahol már több külföldi nagykövet foglalt helyet. Ezt követően az alelnök úr megmutatta a különleges emléktárgyait és tisztségi kinevezéseit.
Végül a csoport tagjainak lehetősége nyílt feltenni kérdéseiket az alelnök úrnak, majd a diákok szíves köszönetüket kifejezve egy felejthetetlen kulturális emlékkel gazdagodva távoztak az Ország Házából.

A beszámolót Klein Micsidma készítette.

Köszönjük Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő úrnak, Dr. Simon Tamás Vk. elnök úrnak és Váradi Balázsnak, az ESN Óbuda vezetőségi tagjának, hogy segítettek a látogatás megszervezésében és lebonyolításában. Továbbá köszönjük Hiller István alelnök úrnak és csapatának a szíves fogadtatást!