Munkatársaknak/Információk

A személyzeti mobilitás finanszírozása
 
Az Erasmus+ kofinanszírozásos pályázat. Kiegészítő támogatást a munkatársak a saját szervezeti egységüktől kérhetnek. A kiegészítő támogatás elszámolásköteles!
Az Erasmus+ támogatást ösztöndíj formájában adjuk. Az ösztöndíj átalányösszeg, mellyel nem kell tételesen elszámolni. A pénzt kiutazás előtt néhány nappal utalja az egyetem, kizárólag a kiutazó saját banki számlájára. A pénzt csak euróban tudjuk utalni, akinek nincs euró alapú számlája, annak a pénzkezelő intézménye automatikusan forintra váltja az általunk euróban utalt összeget. Az átváltási veszteség a kiutazót terheli.
A kiutazás megszervezése, biztosítás (kötelező!) megkötése a kiutazó feladata, a kari nemzetközi ügyintézőktől kérhet segítséget.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a repülőjegyet kizárólag közbeszerzés útján lehet igényelni. Megrendelőlap az Űrlapok résznél található.

A támogatás két részből tevődik össze: a megélhetési átalányból és az utazási átalányból.
Megélhetési átalány: Az Erasmus+ pályázatban fix összegek vannak, melyek a célországtól és a napok számától függnek.  Ha a kiutazás napja egy nappal megelőzi a tényleges mobilitást, akkor erre a napra is járhat a megélhetési átalány.
Az utazáshoz a távolság szerinti átalányt biztosítjuk. A távolságot az Európai Unió „távolság kalkulátorával” kötelező kiszámolni.
A távolságkalkulátor az alábbi linken érhető el: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm
A Distance Calculator által megadott kilométer távolság használata kötelező, akkor is, ha egy út átszállással, repülő és vonat kombinációjával valósítható meg, tehát lehet, hogy drágább, mint a távolságkalkulátor alapján adható összeg.
A megélhetési átalányt és a távolságátalányt az alábbi linkről lehet letölteni: Ráták