Campus Mundi - Módosított pályázati felhívás

A Tempus Közalapítvány 2020. február 1-i hatállyal módosította a 2019/2020-as tanévre vonatkozó, szakmai gyakorlatra kiírt pályázati felhívását.

A módosítás és az intézkedés háttere, hogy az Európán kívüli szakmai gyakorlatok iránti igény jelentősen megnőtt az elmúlt évben. Ezek az utak fajlagosan drágább mobilitások az Európán belüli utakhoz képest, ugyanakkor a rendelkezésre álló forrásból csak meghatározott arányban lehet és célszerű felhasználni ösztöndíjakat Európán kívüli relációkba.
Az alábbi pontokon történt módosítás a korábbi verzióhoz képest:
1)      Európán kívüli szakmai gyakorlatok esetén csak a kreditszerzéssel járó (min. 15 kredit beszámításra kerül), kötelező szakmai gyakorlatok támogathatók. A fizetett szakmai gyakorlatot teljesítő hallgatók esetében a támogatott időtartam csökkenthető.
2)      A Tempus Közalapítvány törekszik arra, hogy a kedvezményezettek 75%-a konvergencia régióbeli hallgató legyen, ezért a konvergencia régióba sorolható hallgatók pályázatait előnyben részesíti: az értékelés során 10 pontot kapnak azok a pályázók, akiknek képzési helye vagy állandó lakhelye konvergencia régióban van.

A módosított felhívás 2020. február 1-től lép érvénybe. 

Részletek a csatold dokumentumban.

AttachmentSize
CM - Módosított pályázati felhívás.pdf1.13 MB