CERN Ösztöndíj Programok Genfben

2022.03.05.

ÓE Teams tájékoztató: 2022. február 22. 16.00 - Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

Jelentkezési határidő: 2022. március 21.

Döntés: 2022. május végén

Az ösztöndíj javasolt kezdési ideje: 2022. szeptember 1.

A Technical Student Programme és az Administrative Student Programme azoknak a hallgatóknak kínál lehetőséget, akik rendelkeznek angol vagy francia nyelvtudással és már legalább 18 hónapot vettek részt nappali tagozatos képzésben az alábbi szakirányokban:

Mérnökinformatikus, gazdaságinformatikus, alkalmazott matematikus, mechatronikai mérnök: https://smrtr.io/8g-Pj

Gépészmérnök: https://smrtr.io/8g-QW

Építészmérnök, építőmérnök, földmérő és földrendező mérnök, környezetmérnök: https://smrtr.io/8g-QC

Villamosmérnök: https://smrtr.io/8g-PF

Gazdálkodás és menedzsment (pénzügyi menedzsment), vállalkozásfejlesztés, gazdaságinformatikus: https://smrtr.io/8g-Rh

A Doctoral Student Programme: https://smrtr.io/8g-Rp

Sikeres jelentkezés esetén a hallgatók 12 hónapig vehetnek részt a tudományos kutatásban és fejlesztésben Genfben, mialatt havi 3300 svájci frank ösztöndíjat kapnak. A CERN-ben töltött időszak a tanulmányok szerves részét képezi és a gyakorlati idő letelte után a hallgatóknak az Óbudai Egyetemen kell befejezniük tanulmányaikat. A program során az utolsó éves hallgatóknak lehetőségük van diplomamunka készítésére is. Évente kb. 120 Technical Student és Administrative Student felvételére van lehetőség.

A Doctoral Student Programme az Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskola, valamint az Anyagtudományok és Technológiák Doktori Iskola hallgatóinak szól.

Sikeres jelentkezés esetén doktoranduszok 24 hónapot tölthetnek a CERN-ben, havi 3700 svájci frank ösztöndíjjal, hogy ez idő alatt elkészítsék doktori disszertációjukat. A munka a Doktori Iskola témavezetője és egy, a CERN-ben dolgozó konzulens együttes felügyelete alatt történik. Évente kb. 30 Doctoral Student felvételére van lehetőség.

További információk: magyar.toborzas@cern.ch MS Teams: http://cern.ch/go/7z6s