Az Erasmustól az Erasmus+ programig, 30 év története

Az Erasmus+ az EU oktatást, képzést, ifjúságügyet és sportot átfogó programja.
 
 
Az eredeti Erasmus 1987-ben indult csereprogramként, azzal a céllal, hogy a felsőoktatásban tanuló hallgatók belekóstolhassanak abba, milyen egy másik országban élni és tanulni. Az elmúlt 30 évben valami sokkal nagyobbá nőtte ki magát. Ma már az Erasmus+ számos további egyéni és intézményi lehetőséget kínál, legyen szó önkéntességről, szakmai gyakorlatról vagy nemzetközi projektekben való részvételről. A sport is fontos elemmé vált. A program most már Európán túlra is kiterjed.
 
Az Erasmus+ 2014-es indulása óta különböző területekről összesen 2 millió ember élt a lehetőséggel, hogy külföldön tanuljon, önkéntes legyen és tapasztalatot szerezzen. Az elmúlt 30 évben több mint 9 millióan vettek részt a programban.  2017 és 2020 között az Erasmus+ több mint 2 millió embernek kínál részvételi lehetőséget Európában és az egész világon.
 
ÜNNEPELJÜK EGYÜTT A 30. SZÜLETÉSNAPOT!
 
2017-ben egész éven át tartó kampány mutatja be az Erasmus+ eredményeit és hatásait. Európai, nemzeti és helyi szinten is lesznek rendezvények, és számos versenyben is részt lehet venni az év során.
Az ünnepségsorozat januárban veszi kezdetét több európai városban. Az év során további izgalmas rendezvények szólnak majd arról, milyen lehetőségeket kínál az Erasmus+ például a nyelvtanulás, a felnőtt tanulás, a szakmai gyakorlatok vagy az önkéntesség terén, valamint sok-sok más témában.
 
További információk: