Esszépályázat az EU bővítéséről: Győztest hirdetünk!

 Budapest, 2015. március 24.

 

Lezárult az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatósága által kiírt, „Annyira hasonló, annyira különböző, annyira európai”című esszépályázat.

 

A 2014. november 5 és 2015. február 27. között zajló pályázatra Magyarországról 43 db érvényes pályázat érkezett, ami európai összehasonlításban is szép eredmény, hiszen a 28 tagállamból mindössze 5 (Bulgária, Olaszország, Lengyelország, Románia és Horvátország) előzte meg hazánkat a beküldött esszék mennyiségét tekintve.

 

Március 10-én lezajlott a pályázatok zsűrizése. A zsűri tagjai Fridély Ágnes az Európai Bizottság Magyarországi képviseletének sajtóreferense, Dr. Szatmári Péter, a Zsigmond Király Főiskola rektor-helyettese és Szayly József a DUE alelnöke voltak. A zsűri tagjai több szempont alapján hozták meg döntésüket: figyelembe vették többek között a pályázat témájával való összhangot, illetve azt, hogy a mű mennyire kelti fel az olvasó figyelmét, emellett értékelték a munka eredetiségét és a fogalmazás színvonalát is.

 

A zsűri Mátyás Patrik, „Egy magyar vagyok Európából, egy európai Magyarországról” című pályázatát értékelte a legjobbnak. Patrik egy 3 napos brüsszeli tanulmányutat nyert, írása pedig megjelenik az Európai Bizottság honlapján is.

Büszkék vagyunk Mátyás Patrikra,  egyetemünk villamosmérnök  szakos, energetika szakirányos hallgatójára.

A díjnyertes pályamű itt tölthető le.