Pályázás

Pályázás

Az aktuális, 2024. tavaszi félévre vonatkozó Erasmus+ pályázati felhívás és pályázati útmutató elérhető itt. A felhívás tartalmazza a programban való részvétel feltételeit, a támogatási összeget, kiegészítő támogatási lehetőségeket, a pályázat leadásának módját és határidejét, valamint további hasznos információkat (pl. tanulmányi szabályokat).

Általános infók

Az Erasmus+ pályázatról, pályázati tudnivalókról tájékoztatót tartunk a Teams csoportban ( https://bit.ly/oeerasmus23ösz ) az alábbi időpontokban:

Központi tájékoztatók:

 • 2023. szeptember 8. péntek, 8:00 óra
 • 2023. szeptember 11. hétfő, 9:00 óra – (felvételre kerül)

Kari tájékoztatók:

 • 2023. szeptember 13. szerda, 15:00 óra
 • 2023. szeptember 15. péntek, 9:00 óra
 • 2023. szeptember 18. hétfő, 15:00 óra

Pályázatíró workshop:

 • 2023. szeptember 22. péntek, 9:00 óra (felvételre kerül)

Pályázati konzultáció:

 • 2023. szeptember 28. csütörtök, 18:00 óra

Pályázati időszak, ami alatt a https://papers.erasmus.uni-obuda.hu/ pályázati oldal elérhető:

 • 2023. szeptember 26 – október 6. 12:00 óra

Pályázat benyújtásának határideje:

2023. október 6. péntek 12:00 óra

ezt követően a pályázati rendszer lezár, a megkezdett, de még nem benyújtott pályázatok elvesznek.

Az Erasmus pályázatod kizárólag online, az Óbudai Egyetem hivatalos pályázati felületén tudod benyújtani.

Pályázati platform

A pályázati felületet itt tudod elérni: https://papers.erasmus.uni-obuda.hu/. Ezen keresztül tudod majd felölteni a szükséges dokumentumokat, illetve megadni a személyes adataid.

Pályázási időszakok

Egy tanévben kétszer van lehetőség tanulmányi mobilitásra pályázni: tavasszal (március-április) van a fő pályázati időszak, amikor minden meglévő helyre lehet pályázni; illetve ősszel (október) tudsz a maradék helyekre pályázni, amik előző tavasszal megmaradtak. Fontos, hogy szakmai gyakorlatra folyamatos a pályázás, tehát egész évben tudsz pályázni. Diploma utáni szakmai gyakorlatra legkésőbb az abszolutórium megszerzése előtti napon tudsz pályázatot benyújtani, mert az abszolutórium után már nincs aktív hallgatói jogviszonyod, ami szükséges az Erasmus pályázathoz.

Pályázás menete

 

1. Regisztráció

Első lépésként regisztrálnod kell a felületen (Felhasználói menü => Regisztráció). Minden adat megadása kötelező, mert a későbbiekben a szerződéskötésnél ezek kelleni fognak. Ha mindent kitöltöttél, utána tudsz új mobilitást létrehozni.

2. Új mobilitás létrehozása

Bejelentkezés után a Jelentkezés => Új jelentkezés kimenő hallgatóknak résznél tudsz új jelentkezést indítani. A pályázat típusánál tudod kiválasztani azt, hogy tanulmányi, vagy szakmai gyakorlatra jelentkezel. Tanulmányi mobilitásnál három helyet tudsz megadni, itt nagyon fontos, hogy első helyen csak a saját karod partner egyetemét tudod megadni, ez lesz az elsődleges célország és fogadó intézmény. Ha mindent kitöltöttél az adatlapon, a mentés gombra kattintva a rendszer elmenti az adatokat.

3. Feltöltendő dokumentumok

Ezután a Jelentkezés => Feltöltések menüpontban tudod a szükséges dokumentumokat csatolni, melyek listáját megtalálod a Checklist, véglegesítés pontban is:

 • CV: angol nyelven kérjük, lehetőleg Europass formátumban;
 • motivációs levél: a fogadó egyetem/partner oktatási nyelvén kérjük (ehhez mintadokumentum letölthető ITT);
 • nyelvi igazolás: lehet nyelvvizsga, illetve ennek hiányában bármi egyéb igazolás elfogadható;
 • ‘Neptun eredmények’: az eddig teljesített féléveidben megszerzett kreditek igazolása, amit a kari Tanulmányi Osztálytól tudsz kikérni emailben, ők hitelesítik neked (hitelesítés nélkül, sima letöltéssel nem tudjuk elfogadni).

4. Véglegesítés

Ha a Checklist részben mindent kipipáltál és felöltöttél, akkor a lap alján lévő Véglegesítés gombbal tudod leadni a pályázatod.

Bírálati időszak

A pályázatok elbírálását a kari koordinátorok végzik ). Ez általában 1-2 hetet vesz igénybe, indokolt esetben ők kérik be a hiánypótlást a pályázathoz.

Kiértesítés

A pályázókat a Nemzetközi Oktatási Iroda értesíti az eredményről emailben. A következő lépésekről és a szerződéskötéssel kapcsolatos teendőkről szintén mi adunk tájékoztatást.