Pályázás

Pályázás

Általános infók

Az Erasmus pályázatod kizárólag online, az Óbudai Egyetem hivatalos pályázati felületén tudod benyújtani.

 

Pályázati platform

A pályázati felületet itt tudod elérni: https://papers.erasmus.uni-obuda.hu/. Ezen keresztül tudod majd felölteni a szükséges dokumentumokat, illetve megadni a személyes adataid.

 

Pályázási időszakok

Egy tanévben kétszer van lehetőség tanulmányi mobilitásra pályázni: tavasszal (március-április) van a fő pályázati időszak, amikor minden meglévő helyre lehet pályázni; illetve ősszel (október környéke) tudsz a maradék helyekre pályázni, amik előző tavasszal megmaradtak. Fontos, hogy szakmai gyakorlatra folyamatos a pályázás, tehát egész évben tudsz pályázni. Diploma utáni szakmai gyakorlatra legkésőbb az abszolutórium megszerzése előtti napon tudsz, mert az abszolutórium után már nem teljesül az aktív hallgatói jogviszony, ami szükséges az Erasmus pályázathoz.

 

Pályázás menete

 

1. Regisztráció

Első lépésként regisztrálnod kell a felületen (Felhasználói menü => Regisztráció). Minden adat megadása kötelező, mert a későbbiekben a szerződéskötésnél ezek kelleni fognak. Ha mindent kitöltöttél, utána tudsz új mobilitást létrehozni.

 

2. Új mobilitás létrehozása

Bejelentkezés után a Jelentkezés => Új jelentkezés kimenő hallgatóknak résznél tudsz új jelentkezést indítani. A pályázat típusánál tudod kiválasztani azt, hogy tanulmányi, vagy szakmai gyakorlatra jelentkezel. Tanulmányi mobilitásnál három helyet tudsz megadni, itt nagyon fontos, hogy első helyen csak a saját karod partner egyetemét tudod megadni, ez lesz az elsődleges célország. Ha mindent kitöltöttél az adatlapon, a mentés gombra kattintva a rendszer elmenti az adatokat.

 

3. Feltöltendő dokumentumok

Ezután a Jelentkezés => Feltöltések menüpontban tudod a szükséges dokumentumokat csatolni, melyek listáját megtalálod a Checklist, véglegesítés pontban. A CV-t angol nyelven kérjük, lehetőleg Europass formátumban. A motivációs levél a fogadó egyetem/partner nyelvén legyen, a nyelvi igazolás lehet nyelvvizsga, illetve ennek hiányában bármi egyéb igazolás elfogadható. A ‘Neptun eredmények’ alatt az eddig teljesített féléveidben megszerzett kreditek igazolását értjük, amit a kari Tanulmányi Osztálytól tudsz kikérni emailben, ők hitelesítik neked (hitelesítés nélkül, sima letöltéssel nem tudjuk elfogadni).

 

4. Véglegesítés

Ha a Checklist részben mindent kipipáltál és felöltöttél, akkor a lap alján lévő Véglegesítés gombbal tudod leadni a pályázatod.

 

Bírálati időszak

A pályázatok elbírálását a kari koordinátorok végzik (átvezető link a kontaktokra). Ez általában 1-2 hetet vesz igénybe, indokolt esetben ők kérik be a hiánypótlást a pályázathoz.

 

Kiértesítés

A nyertes pályázókat a Mobilitási Osztály értesíti emailben. A következő lépésekről és a szerződéskötéssel kapcsolatos teendőkről szintén mi adunk tájékoztatást.